És 3r dijous de mes, la GUIA MIQUELIN va a Can Rajoler, Plaça de l’Ajuntament 1 de Sta Eulàlia de Ronçana. Obren de dimecres a diumenge per dinars, i divendres i dissabtes per sopars. Aquest restaurant va ser fa uns anys el mític “garitu” d’en Pep Salsetes, ha passat per altres propietaris i, des de fa un any i mig el porten el Pere i la Dulce, per això ens ha semblat ideal per iniciar aquest recorregut per diferents restaurants del Vallès Oriental amb proposta novella o iniciatives de gent jove.
La proposta que fem des de l’Ateneu gastronòmic de l’Aliança és simple: un màxim de 10 comensals que paguem 30 € per cap i deixem que el restaurant ens ofereixi un menú característic del lloc, sense grans vins, ni xarrups ni afegits. La GUIA MIQUELIN valora i puntua.
Dijous al vespre, avui en Pere obre per nosaltres. El local té una aparença de bistró francès d’estil clàssic i ens col·loca a una gran taula rodona que domina el menjador, la decoració no enfalaga, tot plegat és agradable. Disposa de 32 places.
Ens ofereix uns entrants de salmó marinat, croqueta de carn d’olla i sardina fumada, senzills però impecables, aquí ens treu unes cerveses artesanes dels Cingles, “El Poeta”, una RED IPA prou interessant que combina molt bé amb aquests entrants. Seguim amb uns cors de carxofa a la brasa farcits de botifarra negre amb romesco i all i julivert, potser les carxofes estan un pel dures. Com a plat principal ens ofereix una cua de vedella sense feina, rustida amb ratafia, parmentier i un ou fet a baixa temperatura, és un plat molt aconseguit, equilibrat, encara que un xic potent com a sopar. Tot això amb un vi negre del Montsant, un sirah del 2016 el MYSTI, i un pa excel·lent, sobretot el de llavors de xia, però també molt bo el de coca, aquest pa és del forn Sagà de Lliçà de Vall, regentat per l’Andreu, fill petit dels Martorell. I de postres un brownie de xocolata amb gelat de vainilla, li falta una mica de cremositat però és molt bo.
La presentació dels plats molt bé i el servei excel·lent, però s’ha de dir que estem sols.
En resum, un magnífic sopar, i per acabar li demanem en Pere a quin restaurant hem d’anar el mes que ve, no s’ho pensa, “El Celler del Tiet” de Sant Feliu de Codines, del seu amic Carles. Abans de l’estiu presentarem les puntuacions dels plats.
A taula!!”
Cerca al blog
Últimes noticies
Programació Cultural de Novembre 2021 a L’Ateneu Aliança
27 d'octubre de 2021
Assemblea socis 14 de novembre 2021
20 d'octubre de 2021
Programació setembre octubre
7 de setembre de 2021
Projecte VERKAMI
26 d'agost de 2021
Programació cultural de Juny
2 de juny de 2021
Properes activitats
Nit de monòlegs feministes amb ImproDeradas
24 de març de 2023
Lliksound amb Trankillers i Nina Ros
25 de març de 2023
Taller de Sardanes
26 de març de 2023
Taller de Sardanes
2 d'abril de 2023
Les Jams de l’Ateneu
14 d'abril de 2023
Noticies més populars
Hem re-activat de manera telemàtica, el concurs per l adjudicació del Bar
23 d'abril de 2020Views 617
Programació Cultural de Novembre 2021 a L’Ateneu Aliança
27 d'octubre de 2021Views 562
Assemblea socis 14 de novembre 2021
20 d'octubre de 2021Views 273
Programació setembre octubre
7 de setembre de 2021Views 449
Projecte VERKAMI
26 d'agost de 2021Views 325
INSTAGRAM