L’Aliança

L’entitat

 

L’Ateneu l’Aliança és un espai social únic al Vallés Oriental. Situat a Lliçà d’Amunt, al bell mig de la Vall del Tenes, està obert a totes les persones que en vulguin gaudir de la cultura, ja sigui com a usuaris, o prenent-ne part des de dins com a socis.

L’Aliança va ser fundada al 1925, i quasi cent anys després, continua sent el centre neuràlgic de la cultura a Lliçà d’Amunt. Amb una superfície de més de 3.000 m2, que inclou sala de teatre polivalent totalment equipada, zona esportiva i bar-restaurant, és un equipament cultural de primer ordre i de titularitat privada (propietat de l’entitat) i ofereix tots els seus espais tan a socis com a no socis, a entitats i administracions, sempre en benefici de la comunitat.

L’Aliança és una entitat no confessional, catalanista i sense adscripció a cap ideologia política. És una entitat que té per finalitats la promoció d’activitats culturals, físico-esportives i socials a Lliçà d’Amunt, amb l’objectiu de transformar la societat, donant valor al temps lliure i creant oportunitats per treballar la cohesió social al municipi on està arrelada.

L’Aliança es nodreix de totes aquelles persones que hi interactuen. Els socis i les sòcies exerceixen el seu poder de presa de decisions a l’Assemblea General. Aquest és l’òrgan de representació màxima. L’assemblea es reuneix un cop a l’any de manera ordinària (normalment a finals de maig) i de forma extraordinària convocada per la junta o per un grup de socis.

L’Aliança compta amb grups autònoms de socis i sòcies i altres voluntaris no afiliats que desenvolupen activitats concretes, organitzats en comissions o grups de treball (Juguesca, Comissió de Concerts, Biergarten, Espectacles infantils, Mercat de la Puça…) i seccions (Tennis Taula, Coral l’Aliança, Ateneu Gastronòmic).

L’Aliança forma part de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Junta Directiva

 

  • Jordi Padró Catalán, President. Email: jordipadro@lalianca.cat
  • Raquel Parramon Pérez, Secretària. Email: raquelparramon@lalianca.cat
  • Hugo Longás Costa, Tresorer. Email: hugolongas@lalianca.cat
  • Guillem Matas Sabaté, Vocal. Email: guillemmatas@lalianca.cat
  • Míriam Remolà Elvira, Vocal. S’acorda que com la Míriam actualment és també regidora de l’equip de govern de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, sempre que es tractin temes que poguessin generar conflicte d’interesos, no prendrà part en les reunions dels diferents òrgans on es generi conflicte. Email: miriamremola@lalianca.cat
  • Marc Rovira Estrada, col·laborador. S’acorda que com que el Marc és membre de l’staff tècnic de l’ateneu (tècnic de so i llums), sempre que es tractin temes que poguessin generar conflicte d’interesos, no prendrà part en les reunions dels diferents òrgans on es generi conflicte. Email: tecnic@lalianca.cat

La Junta Directiva gestiona la presa de decisions de funcionament de l’entitat. Actualment, modificada la seva composició la passada assemblea ordinària del 29 de maig de 2016.

La Junta es reuneix setmanalment. Podeu contactar-hi enviant un email a junta@lalianca.cat o enviant un email als correus dels seus membres.

Treballadors de l’Ateneu

  • L’Ateneu té contractades a temps parcial dues persones per a desenvolupar les tasques d’administració (22 hores setmanals) i de tècnic especialista de sala (20 hores setmanals). Retribucions segons conveni laboral del lleure.
  • La resta de persones o empreses que ofereixen els seus serveis professionals ho fan com a proveïdors, facturant per les tasques que duen a terme. Aquestes persones estan subjectes als acords comercials signats.
  • Les persones que organitzen activitats a l’ateneu ho fan de manera voluntària, sense rebre cap retribució econòmica. Aquestes persones estan subjectes al conveni de voluntariat.

Vols participar a una comissió?

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem : bustia@lalianca.cat