L’Aliança

L’entitat

 

L’Ateneu l’Aliança és un espai social únic al Vallés Oriental. Situat a Lliçà d’Amunt, al bell mig de la Vall del Tenes, està obert a totes les persones que en vulguin gaudir de la cultura, ja sigui com a usuaris, o prenent-ne part des de dins com a socis.

L’Aliança va ser fundada al 1925, i quasi cent anys després, continua sent el centre neuràlgic de la cultura a Lliçà d’Amunt. Amb una superfície de més de 3.000 m2, que inclou sala de teatre polivalent totalment equipada, zona esportiva i bar-restaurant, és un equipament cultural de primer ordre i de titularitat privada (propietat de l’entitat) i ofereix tots els seus espais tan a socis com a no socis, a entitats i administracions, sempre en benefici de la comunitat.

L’Aliança és una entitat no confessional, catalanista i sense adscripció a cap ideologia política. És una entitat que té per finalitats la promoció d’activitats culturals, físico-esportives i socials a Lliçà d’Amunt, amb l’objectiu de transformar la societat, donant valor al temps lliure i creant oportunitats per treballar la cohesió social al municipi on està arrelada.

L’Aliança es nodreix de totes aquelles persones que hi interactuen. Els socis i les sòcies exerceixen el seu poder de presa de decisions a l’Assemblea General. Aquest és l’òrgan de representació màxima. L’assemblea es reuneix un cop a l’any de manera ordinària (normalment a finals de maig) i de forma extraordinària convocada per la junta o per un grup de socis.

L’Aliança compta amb grups autònoms de socis i sòcies i altres voluntaris no afiliats que desenvolupen activitats concretes, organitzats en comissions o grups de treball (Juguesca, Comissió de Concerts, Biergarten, Espectacles infantils, Mercat de la Puça…) i seccions (Tennis Taula, Coral l’Aliança, Ateneu Gastronòmic).

L’Aliança forma part de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Junta Directiva

 

El passat 14 de novembre de 2021, els socis i les sòcies de l’ateneu, reunits en Assemblea Ordinària, van renovar els òrgans de govern de l’entitat, la Junta directiva, que té un mandat de 4 anys.

La composició de la Junta és:

  • Marc Rovira Estrada, President
  • Joan Cros i Roca, Secretari
  • Sergi Serna Espinar, Tresorer
  • Xavier Longás Morera, Vocal
  • Arnau Claudellas Regales, Vocal
  • Jordi Padró Catalán, Vocal

La Junta es reuneix ordinàriament un cop per setmana. Podeu contactar amb la Junta escrivint un correu electrònic a junta@lalianca.cat, concertant una visita o contactant directament amb qualsevol dels seus membres.

Treballadors de l’Ateneu

  • L’Ateneu té contractades a temps parcial dues persones per a desenvolupar les tasques d’administració i de tècnic de sala. Retribucions pactades i condicions laborals segons conveni.
  • La resta de persones o empreses que ofereixen els seus serveis professionals ho fan com a proveïdors, facturant per les tasques que duen a terme. Aquestes persones estan subjectes als acords comercials signats.
  • Les persones que organitzen activitats a l’ateneu ho fan de manera voluntària, sense rebre cap retribució econòmica. Aquestes persones estan subjectes al conveni de voluntariat.

Vols participar a una comissió?

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem : bustia@lalianca.cat