Event

Xerrada: “El Món Màgic de les Muntanyes”

25 de novembre de 2022
20:00 - 21:30

Xerrada: “El Món Màgic de les Muntanyes”

Ponent: Ester Sabadell

L’audiovisual de l’Ester Sabadell és una gran volta al món, al dels paisatges i als dels sentiments. Des del convenciment que, com va dir l’escriptor Rudyard Kipling: “Només hi ha dos tipus de persones: les que miren la vida des de la finestra i els que surten fora a viure-la”. L’Ester ens invita a “sortir fora” per despertar i creure amb les pròpies capacitats i confiar en els companys de camí. La xerrada és un viatge, un viatge pels llocs més salvatges de la Terra. Com el Karakorum, el lloc més abrupte del planeta, on l’Ester va intentar escalar la seva primera muntanya de més de 8000 m, el Hidden Peak (8068 m).
Més tard, en aquest mateix massís, l’hi va tocar el torn al Broad Peak (8047 m). Pel camí van passar vuit anys, plens de projectes, expedicions, moments dolços i amargs. A l’Himàlaia ja va aconseguir escalar l’Ama Dablam (6856 m), la muntanya més sagrada dels xerpes i, potser, una de les més belles del món. Darrere de cada aventura s’amaguen històries, cultures, persones, llegendes… S’entén que escalar una muntanya es converteix amb alguna cosa més que un exercici merament esportiu. Exemples d’aventures com en el desert del Sàhara, on els secrets queden amagats en el Gran Mar de Sorra, un gran espai en blanc que l’Ester, amb un equip de “Al Filo de lo Imposible” va assolir travessar caminant (uns 800 km). També des del cim del Nanga Parbat (8125 m), la muntanya de 8000 m. que més literatura ha generat al llarg de la història de l’alpinisme. O des de l’Antàrtida, l’últim continent en ser explorat, on encara és possible trobar la terra anterior a l’home i on s’escolten les grans gestes dels exploradors polars com la d’Ernest Shackleton.
I altres històries com la que precisament dona origen a tot aquest viatge. La història que inicia el savi Horace Bénédict de Saussure observant, amb una mirada diferent, una muntanya: la muntanya més alta dels Alps. Inventant així l’alpinisme tal com el coneixem avui en dia. Pujar el Mont Blanc per l’aresta de Peuterey es converteix amb el millor homenatge a diferents alpinistes que trobaven en la muntanya una forma de viure. Tots aquests llocs, aventures, històries es poden veure a “Al Món Màgic de les Muntanyes” on la motivació i la superació personal es converteixen en el fil conductor d’una vida on enfrontarse amb les pors i les adversitats ha estat clau per aixecar-se i continuar endavant. A través de la pròpia experiència de l’Ester i de personatges històrics entrarem en un món d’aventures, un món “Al filo de lo imposible”.

Entrada gratuïta.

A les 20h

Amb el suport de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

Price

Gratuït

Properes activitats

Últimes noticies

INSTAGRAM